با این وجود سرعت پرداخت تسهیلات در بین بیش از 20 بانک حاضر در سامانه ازدواج برابر نیست و با توجه به تعداد متقاضیان در صف بانک مربوطه شرایط متفاوت است. با این وجود نقطه مشترک تمامی بانکها به این موضوع ختم می شود که حداکثر رقم پرداختی برای زوجین سه میلیون تومان بوده و وام پنج میلیون تومانی که با شرایط خاص پرداخت می شود از اقبالی برخوردار نیست و محدودیت منابع قرض الحسنه بانکها چنین اجازه ای را به آنها نمی دهد.
این در حالی است که چندی پیش میرمحمد صادقی-مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی- با اعلام افزایش تعداد بانکهای پرداختکننده وام ازدواج در سال جاری از 12 به 22 مورد و کاهش صف متقاضیان وام ازدواج تاکید کرد که با توجه به شرایط فعلی، بانک مرکزی برای افزایش سقف وام ازدواج از سه میلیون هیچ برنامه ای ندارد.
اما آخرین آمارهای بانک مرکزی بیانگر آن است که تا ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری بالغ بر 943 هزار نفر از ابتدای شروع به کار سامانه (سال 1388) در صف دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج قرار داشتند که با توجه به ازدواج های سال 1393 رو به افزایش بوده است.
با توجه به اینکه در اواسط تابستان سال جاری با هماهنگی به عمل آمده بین وزارت اقتصاد و نظام بانکی مقرر شد تا پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج در اولویت پرداخت های قرض الحسنه بانکها قرار گیرد، تا پایان دیماه امسال حدود یک میلیون و 91 هزار و 387 فقره تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به افرادی که از سال 1388 تا پایان دیماه 1393 با اولویت ثبت نام ازدواج در صف قرار داشتند پرداخت شد.
براین اساس آمار بانک مرکزی نشان می دهد که افراد در صف سامانه ازدواج تا 30 دی ماه 1393 به حدود 547 هزار و 874 نفر کاهش یافته است.
بنابراین گزارش در حال حاضر بیش از 20 بانک در سامانه ازدواج حضور دارند که هریک بنابر سهمیه بندی انجام شده و توافقی که با بانک مرکزی دارند مکلف به اقدام نسبت به پرداخت تسهیلات ازدواج هستند.
این در حالی است که آخرین آمارهای اعلام شده از سوی بانکها نشان می دهد که بانک مسکن بیش از 46 هزار ، صادرات بیش از 231 هزار، تجارت بالغ بر 110 هزار ، پارسیان بیش از 8000 ، سپه 22 هزار و ملی بالغ بر 260 هزار فقره تسهیلات ازدواج پرداخته اند.